Eindejaarstips EJP

Uiteraard hebben wij ook dit jaar weer wat eindejaarstips voor je op een rijtje gezet. Hieronder vindt je tien tips die mogelijk op je situatie van toepassing kunnen zijn. Mocht je naar aanleiding van de hieronder genoemde tips meer informatie willen, of een advies over jouw specifieke situatie? Neem dan snel contact met ons op!

  1. Controleer of je voorlopige aanslag 2020 in lijn licht met de verwachting, en controleer of de voorlopige aanslag 2019 aansluit bij het behaalde resultaat. Dit voorkomt later hoge rentebedragen.
  2. Is er sprake van een fiscale eenheid? Controleer dan of dat nog wel gewenst is! Is er geen fiscale eenheid? Kijk dan of dat mogelijk voordeel kan opleveren.
  3. Kijk of het gunstig is investeringen nog in 2019 te doen of om deze uit te stellen naar 2020.
  4. Houd rekening met de voorgenomen wetswijzing inzake het lenen van DGA’s bij hun eigen BV. Dergelijke lening hoger dan € 500.000,- worden vanaf 2022 zwaar belast!
  5. Maak gebruik van de mogelijkheid om studiekosten van je kinderen door de BV te laten betalen.
  6. Keer nog in 2019 dividend uit tegen 25% belasting. In 2020 wordt het tarief verhoogd naar 26,25%!
  7. Zorg dat suppleties voor de omzetbelasting tijdig worden ingediend. zo voorkomen je boetes en hoge rente.
  8. Zorg dat je goed voorbereid bent op de wetswijzingen in het arbeidsrecht. Denk daarbij vooral aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans.
  9. Houd rekening met de Brexit. Hoe deze er uit gaat zien is onduidelijk, net als wanneer het zover is. De gevolgen kunnen echter gigantisch zijn, dus bereid je voor.

Maak er een schitterend en succesvol 2020 van!