Mind your step!

Met de vakantieperiode voor de deur worden we door allerlei instanties gewezen op zaken die we nog kunnen of nog moeten regelen. De ANWB houdt ons op de hoogte wat je bij reizen door bepaalde landen allemaal in de auto moet hebben liggen, van brandblussers tot alcoholtesten. Diverse verzekeringsmaatschappijen houden ons tevens op de hoogte van de annulerings-verzekeringen en de rechten bij een negatief reisadvies.

Bij binnenkomst in een Hema, Kruidvat en zelfs in supermarkten kun je niet om de zonnebrandcrème heen; oftewel bescherm je tegen de zon en gebruik hiervoor tenminste factor 30. Zelfs op het vliegveld bij het afstappen van de lopende band worden we keer op keer gewaarschuwd “Mind your step”. Allemaal instanties die voor en met ons meedenken, maar zijn we zelf nog wel alert?

Zo net voor de vakantieperiode zijn we vaak erg gestrest. Deadlines komen dichterbij, we hebben ook nog de boekhouding die gedaan moet worden en betalingen die nog even snel klaargezet dienen te worden.

Of misschien ben je al op vakantie geweest en ga je op je gemak alles weer met een frisse blik en geheel ontstresst tegemoet. Onze software wordt steeds slimmer en met de juiste software zoals ‘scan en herken’ komen spookfacturen steeds sneller boven tafel. Maar hoeveel bedrijven maken hier al gebruik van? Herken jij spookfacturen?

Spookfacturen zijn facturen die vaak niet van echt te onderscheiden zijn door logo’s of woorden die je herkent van andere facturen. Vaak worden ze ook verstuurd als offerte of aanbieding. Let op: er is hier dus geen sprake van een factuur en al helemaal niet van een betalingsverplichting. De bedragen zijn vaak niet al te groot en meestal is ook het rekeningnummer van de instantie waar je al zo lang zaken mee denkt te doen net gewijzigd…

Blijf alert en wantrouw rekeningen van instanties waar je al helemaal geen zaken mee doet, controleer de bedrijfsgegevens en let op de factuurvereisten! Denk je nu zo’n spookfactuur te hebben, betaal dan niet, maar check en waarschuw de Fraudehelpdesk.nl.

Ik kan alleen maar afsluiten met geniet van je vakantie, maar….. “Mind your step”. Adios, au revoir, tschüss, ciao!