De eindejaarstips van EJP voor jou – Personeel

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Een goed moment om nog snel wat zaken te regelen die voor het einde van het jaar moeten gebeuren, maar boven alles de tijd van het jaar om vooruit te kijken naar 2018! Dit is het laatste deel van onze eindejaarstips voor 2017. Hier vind je het Algemene deel, het stuk over Familie en persoonlijk vind je hier, tips voor de Vennootschap hier en alles over Personeel hieronder.

Neem je kind in dienst!

Je eigen kinderen in dienst nemen heeft allerlei voordelen. Zo doen zij alvast een beetje werkervaring op en leren ze de onderneming van binnenuit kennen. Ook kun je ze op deze manier hun eigen geld laten verdienen. Belangrijk is wel dat als ze op de loonlijst staan ze ook daadwerkelijk werkzaamheden moeten verrichten voor de onderneming. Je kinderen salaris betalen zonder dat ze werk verrichten is namelijk niet toegestaan.

Betaal je voldoende vakantietoeslag?

Per 1 januari 2018 verandert het een en ander in de berekening van de vakantietoeslag. Vanaf 1 januari 2018 ben je als werkgever verplicht vakantiegeld over overwerk te betalen, tenzij dit in de cao uitgesloten is. Lees je cao er dus goed op na! Om te voorkomen dat je over overwerk uit 2017 in 2018 vakantiegeld moet betalen, dien je dit overwerk nog in 2017 uit te betalen.

Heb je recht op lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel?

Sinds 1 januari 2017 is de Wet Tegemoetkoming Loondomein in werking getreden. Hierdoor kun je als ondernemer te maken krijgen met een aantal financiële tegemoetkomingen. Deze tegemoetkomingen moeten werkgevers stimuleren om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Er zijn twee soorten tegemoetkomingen: het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV). Of je hier recht op hebt lees je in de blog van Cécile.

Vragen? EJP helpt!

Wellicht hebben deze tips je geholpen om voor het eind van het jaar nog wat geld te besparen. Mocht je nog vragen hebben over deze tips, neem dan even contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen al je vragen over deze tips beantwoorden en kunnen aan de hand van jouw persoonlijke situatie nog gerichte persoonlijke tips geven.