De eindejaarstips van EJP voor jou

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Een goed moment om nog snel wat zaken te regelen die voor het einde van het jaar moeten gebeuren, maar boven alles de tijd van het jaar om vooruit te kijken naar 2018! Hieronder vind je het Algemene deel, het stuk over Familie en persoonlijk vind je hier, tips voor Personeel hier en alles over Vennootschap daar.

Vraag tijdig je belasting terug!

Het terugvragen van belasting is iets wat we allemaal graag doen. Dit kan natuurlijk alleen als er nog vorderingen bij de belastingdienst open staan. Houd er rekening mee dat er termijnen zijn waarbinnen het verzoek om terugbetaling bij de belastingdienst binnen moet zijn. Het terugvragen van belasting uit 2012 kan uiterlijk tot 31 december 2017.

Dien je BTW suppleties in!

Voor de BTW suppleties geldt ook een uiterlijke termijn. Het indienen van een BTW suppletie over 2012, een vrijwillige correctie dus, kan uiterlijk tot 31-12-2017. Als je weet dat je een BTW suppletie moet indienen bij de belastingdienst, dan dien je dit zo snel mogelijk te doen. Houd er ook rekening mee dat in de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar een correctie voor een in privé gebruikte zakelijke auto dient te worden aangegeven.

Is je voorlopige aanslag of teruggave correct?

Is er sprake van een voorlopige aanslag of een voorlopige teruggave? Ben je er dan van bewust dat je verplicht bent te zorgen dat de bedragen waarop deze gebaseerd zijn kloppen. Heb je bewust een te laag inkomen of te lage winst opgegeven, dan kan hiervoor een boete worden vastgesteld! Daarbij komt nog dat een te laag bedrag er voor zorgt dat je na je aangifte alsnog een flink bedrag bij zult moeten betalen. Meer dan genoeg reden om de voorlopige aanslagen 2017 en 2018 goed te controleren en waar nodig aan te passen.

Vraag subsidie aan!

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan voor allerlei subsidies nieuwe aanvraagtermijnen open. Om te controleren op welke subsidies je aanspraak kunt maken, nodigen wij je van harte uit om onze subsidiecheck in te vullen!

Vragen? EJP helpt!

Wellicht hebben deze tips je geholpen om voor het eind van het jaar nog wat geld te besparen. Mocht je nog vragen hebben over deze tips, neem dan even contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen al je vragen over deze tips beantwoorden en kunnen aan de hand van jouw persoonlijke situatie nog gerichte persoonlijke tips geven.