Kies de opleiding die bij je past

Als eerstejaars rechten student sta je voor een keuze. Welke richting ga je op? Voor mij persoonlijk was dit een lastige keuze. In het eerste jaar op de universiteit krijg je een inleiding van veel verschillende rechtsgebieden. Meerdere van deze rechtsgebieden spraken mij aan, waardoor een keuze maken alleen maar moeilijker werd. Ook is alles op de universiteit vrij theoretisch waardoor een echt goed beeld van de praktijk ontbrak. Je kunt iets theoretisch erg leuk vinden, maar dat geeft geen garantie dat de baan ook bij je past. Om deze reden ben ik gaan kijken hoe ik hier verandering in kon brengen. Al snel kwam ik uit bij een meeloopstage bij EJP, waarbij je door middel van meekijken in een korte tijd een beeld schetst over de functie als fiscalist.

In de afgelopen week ben ik bezig geweest op verschillende fronten. Zo ben ik bezig geweest met een aangifte dividendbelasting, inkomstenbelasting en andere uitzoekwerkjes. Ik heb de verschillende kanten van het vak mogen aanschouwen.  Ook heb ik bij een gesprek met een nieuwe klant gezeten, waarbij het leuk is om te zien hoe het gehele proces in gang wordt gezet. Door middel van deze meeloopstage zie je de theorie en de praktijk ook daadwerkelijk samenkomen. Tevens is het leuk om te zien dat het werk niet bestaat uit alleen maar pure fiscale zaken, zo komen er ook genoeg opdrachten bij die van een andere aard zijn. Afwisseling is dus gegarandeerd.

Als ik een ding heb geleerd over EJP, dan is het dat de werknemer centraal staat. De sfeer is informeel en erg goed en collega’s zijn bereid om elkaar te helpen. Ook vond ik het erg prettig dat er echte professionals binnen EJP aanwezig zijn die je kunt inschakelen waar nodig. Ik heb mij erg welkom gevoeld en voelde me al snel thuis.

Door middel van deze meeloopstage heb ik echt een beter beeld gekregen van de fiscale praktijk. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat niet alleen het theoretisch vak mij erg aanspreekt maar ook dat de fiscale praktijk bij mij past. Ik heb me daarom dan ook ingeschreven voor de bachelor Fiscaal Recht. Ik hoop me in de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen in het fiscale vak en mezelf te ontplooien tot een ware fiscalist!