Financiële planning

Slim ondernemerschap is meer dan sturen op cijfers en inspelen op de markt. Het is ook nadenken over jouw toekomstige financiële situatie. Misschien wil je jouw onderneming over een aantal jaar overdragen. Een bedrijf kopen of juist verkopen. En wat als je er straks niet meer bent? Bij EJP helpen we jou bij de financiële planning. We zoomen in op diverse scenario’s en brengen de mogelijkheden in kaart. Samen minimaliseren we de risico’s en onzekerheden, zodat je zo goed mogelijk bent voorbereid op de toekomst.

Levenstestament

Financiële planning gaat niet alleen over later, maar ook over nu. Wat gebeurt er met jouw ondernemingsactiviteiten als je voor langere tijd in het buitenland bent of je om een andere reden tijdelijk uit de running bent? Het is goed daar vooraf over na te denken en acties vast te leggen in een levenstestament. Zo weet iedereen wat er moet gebeuren als jij zelf niet meer kunt of wilt handelen. Je kunt bijvoorbeeld vastleggen welke betrouwbare partij uit jouw directe omgeving de zaken overneemt, zodat jouw onderneming niet stil komt te liggen.

Nalatenschapsbeheer

Door de jaren heen heb je een structuur bedacht waarop jij jouw administratie doet. En je hebt helder voor ogen welke richting je op wilt met jouw onderneming. Jouw plannen, ideeën en visies; het zit allemaal duidelijk in je hoofd. Maar wat als je komt te overlijden: hoe zorg je dan voor continuïteit van jouw bedrijf? En hoe laat je jouw nabestaanden iets moois achter, zonder dat zij zich hoeven te bekommeren over jouw financiële en administratieve zaken? EJP adviseert je bij een vlekkeloos nalatenschapsbeheer, ofwel estate planning. Het is een belangrijk onderdeel van jouw financiële planning. Samen stellen we een schenkingsplan op en houden we jouw testament up-to-date. Maar we leggen ook andere zaken vast, zoals jouw financiële en administratieve gegevens, jouw toekomstvisie en belangrijke stukken. Zo kun jij erop vertrouwen dat jouw ondernemersgeest voort blijft leven in het bedrijf, dat de zaken worden geregeld zoals je dat zelf gedaan zou hebben. En belangrijker nog: je zadelt jouw naasten hier niet mee op en laat ze goed achter.

Bedrijfsopvolging

Wil jij je bedrijf overdragen aan de volgende generatie? Dan zijn daar verschillende mogelijkheden en structuren voor. Wij zoeken met jou naar een manier die past bij jou en jouw onderneming. Daarbij belichten we verschillende aspecten: het toekomstige financiële plaatje, de valkuilen en risico’s. Jouw visie, maar ook die van jouw opvolger. De fiscale kant, maar zeker ook de sociale. Want het kan goed zijn dat meerdere familieleden interesse hebben in de onderneming. Een familiestatuut helpt dan om alle wensen van individuele familieleden uit te spreken en vast te leggen. Wij helpen je alles tot in de puntjes te regelen.

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op. Ja, graag!