Let’s swing with the king

“Lets Swing with the King” is al jarenlang het thema van de Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch.

De voorzitter van de Stichting Edward Hendrickx, tevens partner bij EJP Accountants & Adviseurs, zet zich al ruim 8 jaar in om de stad ’s-Hertogenbosch te laten bruisen en een mooi festival neer te zetten. Dit gebeurt samen met de lokale horeca van ’s-Hertogenbosch  die onmisbaar zijn bij de organisatie van dit evenement.

Dit jaar heeft de organisatie zich vooral ingezet om zowel op de Markt alsook op de Parade een tent neer te kunnen zetten om zodoende de bezoekers te kunnen faciliteren om ook bij minder goed weer toch te kunnen genieten van de festiviteiten in de stad. En dat is gelukt. Het concept om aan de bezoekers van Koningsdag beschutting te bieden tegen weersinvloeden heeft goed geholpen en heeft veel positieve reacties opgeleverd. Daar zijn we als organisatie erg blij mee: aldus Edward Hendrickx. Tevens zijn in samenwerking met de Karrenstraat en de gemeente ’s-Hertogenbosch goede afspraken gemaakt met de Karrenstraat en haar bewoners. De locale horeca, heeft in samenspraak met de bewoners een eigen opgang gecreëerd waardoor de bewoners minder overlast hadden van de activiteiten. Daarnaast is het geluid en de beveiliging beter gereguleerd.  De Uilenburg is als vanouds een heerlijk relaxte omgeving waar iedereen kon genieten van optredens van diverse coverbands.

Al met al was het een mooi feest op Koningsnacht en Koningsdag. De organisatie gaat vanaf september 2019 weer aan de slag voor de komende editie. De aandachtspunten daarbij staan, wat de Stichting betreft, al vast. Social media en communicatie zal meer aandacht krijgen, evenals de rommelmarkt en hier en daar wat “verrassingspodia” die ervoor zorgen dat de ongedwongen sfeer van Koningsdag ’s-Hertogenbosch zich door de hele stad zal manifesteren.